Tervetuloa Pirkanmaan Ilmastotoimintakeskuksen sivuille!

Pirkanmaan Ilmastotoimintakeskus (PIK) on Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteistyö, joka sijaitsee fyysisesti Helsingin yliopiston Hyytiälän metsäasemalla Juupajoella. Keskuksen tavoitteena on kehittää uusia ratkaisuja ja toimintamalleja ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen sekä luontokadon torjuntaan Pirkanmaan alueella yhteistyössä maakunnan eri toimijoiden kanssa. Keskuksen toimintaa rahoittaa Pirkanmaan liitto.

Ilmastotoimintakeskus tuo yhteen maakunnan eri toimijat ja yliopistojen (sekä kumppanitahojen) tutkijat ja asiantuntijat. Keskus mahdollistaa uusimman tutkimustiedon siirtämisen käytännön toimintaan vahvistaen näin ilmasto- ja ympäristöosaamista sekä yksittäisen organisaation että koko maakunnan tasolla. Keskuksen käytännön toiminta keskittyy yhteiskehitystyöpajoihin, joita järjestetään pääasiassa Hyytiälän metsäasemalla.

Työpajoja järjestetään noin neljä kertaa vuodessa ainakin vuoden 2025 loppuun asti. Osa työpajoista pidetään myös Hyytiälän ulkopuolella. Jokaisella työpajalla on oma teemansa, ja osallistujat voivat valita oman kiinnostuksensa mukaan, että mihin työpajoihin osallistuvat. Teemoja on kartoitettu alkukyselyllä, johon voi edelleen vastata. Työpajoissa kuullaan asiantuntijoiden esityksiä ja työskennellään pienryhmissä teemaan sopivien kysymysten parissa. Ilmastotoimintakeskus kustantaa osallistujille lounaan ja päiväkahvin.

Lisätietoa tulevista työpajoista löytyy tältä sivulta Tulevat tapahtumat -osiosta. Sinne päivitetään mm. vuoden 2024 työpajateemat ja ilmoittautumislomakkeet. Menneet tapahtumat -osiosta löytyy tietoa pidetyistä työpajoista.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Ilmastotoimintakeskuksen toimintaan!

Scroll to Top